De ervaring van Ingeborg

Omdat ik heel erg opzag tegen de bevalling heb ik op aanraden van mijn verloskundige de cursus Relaxed Bevallen gevolgd bij Claudia.

Ze is ontzettend kundig, gastvrij en lief. In 5 avonden hebben we geleerd over de verschillende fases van de bevalling, de voor- en nadelen van verschillende methoden van pijnbestrijding, waar je aan kan denken bij een ‘bevalplan’. We hebben verschillende methodes van meditatie en ademhalingstechnieken geoefend – op een niet-zweverige manier- (en de opnames mee naar huis gekregen) en gezien welke hulpmiddelen en houdingen er zijn voor tijdens de bevalling. Dankzij de cursus is mijn angst voor de bevalling verdwenen en kreeg ik vertrouwen dat ik het aan zou kunnen. Dat ik goed geïnformeerd was over pijnbestrijding,  houdingen voor tijdens de bevalling en de verschillende fases van de bevalling zorgde er voor dat ik tijdens mijn hele bevalling rustig en sterk kon blijven, en achteraf terug kan kijken op een positieve bevalling. Ook de meditatie- en ademhalingsoefeningen hebben zowel tijdens mijn zwangerschap als tijdens de bevalling geholpen om kalm te blijven. 

Ook voor mijn man was het fijn om mee te komen naar de avonden. Omdat hij door de cursus beter wist wat me te wachten stond kon hij me beter ondersteunen. Ik zou iedere zwangere vrouw en haar partner aanraden om deze cursus te volgen. 

Na de bevalling heb ik bij Claudia babymassage geleerd. Ze kwam een paar keer bij me thuis waar ze op een pop de massagetechnieken uitlegde. Ik kon die vervolgens op mijn dochtertje oefenen, en Claudia gaf vervolgens aanwijzingen. Mijn dochter genoot er van, en het was erg prettig dat Claudia thuis kwam zodat we in een vertrouwde omgeving rustig konden oefenen. Naast de standaardtechnieken was er ook aandacht voor mijn eigen wensen, en kreeg ik tips mee voor technieken tegen krampjes en om mijn dochtertje beter te laten slapen. 

Claudia Gozeling
info@bewustgeboren.nl
Sassenheim, Zuid Holland
06-34262575

Volg je mij al?

 

Ik werk samen met alle verloskundigen in de regio en ben aangesloten bij: