De ervaring van Isabelle

“Vertrouw op jezelf, dan komt het goed”

Na een traumatische bevalling van mijn eerste kindje, wist ik het zeker: nooit meer een natuurlijke bevalling! Maar met 35 weken zwangerschap, een keizersnee in het vooruitzicht en een gynaecoloog die vertelde dat het ook anders kon, begon het toch te kriebelen: zou het niet mooi zijn om dit “klusje” zelf te klaren en een helende bevallingservaring mee te maken. Dan wel een bevalling waarbij ik de regie heb en van a tot z gecoacht zou worden door iemand die ik vertrouw.

En dat is meer dan gelukt!

Vanaf de eerste kennismaking gaf Claudia mij zelfvertrouwen en begreep ze waar ik behoefte aan had. Mijn man was vooraf nog even bang dat er voor hem geen rol meer zou zijn tijdens de bevalling, maar al bij de eerste kennismaking, nam Claudia deze angst weg. Ze zou er zijn voor ons en ons ondersteunen in ons proces! Mijn man vond Claudia vanaf de eerste kennismaking dan ook al een schot in de roos.

Samen heb ik met Claudia de bevalling, mijn wensen en verwachtingen en het bevallingsplan voorbereid en leerde ze me en passant: “Vertrouw op jezelf en je gevoel. Dat kan en dan komt het goed.” Dit is wederom zo waar gebleken en aan deze levensles denk ik nog dagelijks terug.

Claudia is een warme, sensitieve, zeer kundige Doula en ze gaf me enorm veel zelfvertrouwen. Ze was er voor mij en mijn man voor, tijdens en na de bevalling. Ook het ziekenhuis was enorm tevreden met haar begeleiding en had nog nooit zo’n fijne Doula meegemaakt. En wat is het fijn om vooral positieve en warme herinneringen te hebben aan een bevalling, ook al is het toch ook best heftig geweest. Deze heftige herinneringen hebben een plaatsje gevonden. Dit was wel anders bij de eerste bevalling. En zo’n fijne voorbereiding en (post)bevalling met Claudia als Doula wens ik iedereen toe.

Dit klusje hebben we geklaard en de bevalling was een helende ervaring, waar ik alleen nog maar positieve en mooie warme herinneringen aan heb.

Dankjewel Claudia, we zijn je voor altijd dankbaar!

Claudia Gozeling
bewustgeboren@gmail.com
Sassenheim, Zuid Holland
06-34262575

Volg je mij al?

 

Ik werk samen met alle verloskundigen in de regio en ben aangesloten bij: