Kraamzorg

Is Claudia jouw doula en/of HypnoBirthing®-cursusleidster en zou je het prettig vinden om ook kraamzorg van haar te ontvangen na de geboorte? Dat valt in sommige gevallen te realiseren.

Als kraamverzorgende is Claudia werkzaam voor Kraamzorg De Waarden en voor PUUR Kraamzorg.

Neem contact op met Claudia voor de mogelijkheden!

Doula-nazorg

De geboorte van een kindje in een gezin is een grootse gebeurtenis. De eerste weken is alles nieuw en moet er weer een nieuwe balans gevonden worden. De hormonen van de pas bevallen moeder moeten weer stabiliseren en de bevalling moet vaak nog even “landen”. De baby heeft ook 's nachts voeding en troost nodig, en er kunnen een heleboel vragen rijzen. Slaaptekort, onzekerheid, of zelfs een postpartum depressie kunnen hun schaduw werpen over de roze of blauwe wolk. Maar ook wanneer alles gewoon goed gaat is het een prachtige, maar ook turbulente tijd.

Het kan daarom prettig zijn om ook tijdens en/of na de kraamtijd nog even te kunnen terugvallen op je doula of om juist op dat moment pas een doula in te schakelen. Om de bevalling door te spreken en een plekje te geven bijvoorbeeld. Of voor dat extra steuntje in de rug dat jullie als nieuw gezin nodig hebben om weer "op de rit" te komen.

Claudia biedt als doula desgewenst ook nazorg in de vorm van één of meerdere extra gesprekken naast haar standaard bezoekje in de kraamtijd. Gezien haar jarenlange ervaring als kraamverzorgende, in de kinderopvang en natuurlijk als moeder van haar eigen drie kinderen, kan ze jullie naast mentale ondersteuning ook heel veel praktische tips bieden over de omgang met jullie nieuwe kindje.

Net zolang tot jullie helemaal op eigen kracht weer verder kunnen!

Zwangerschapsmassage

Een Rebozo zwangerschapsmassage is een heerlijke zwangerschapsmassage volgens het Rebozo principe, waarbij met een traditionele doek het hele lichaam zachtjes wordt gemasseerd, gewiegd en ritmisch geschud. Bij een zwangere vrouw kan deze massagetechniek zorgen voor een diepe en totale ontspanning. De wiegende bewegingen zijn bovendien een weldaad voor het zwaarbelaste bekken en de bovenbenen. Een Rebozo massage is prettig bij harde buiken, de spanning in je lichaam kan zo makkelijker worden losgelaten. Ook voor de ongeboren baby zijn de licht schommelende bewegingen in de baarmoeder erg aangenaam. Een Rebozo zwangerschapsmassage wordt over de kleren heen gegeven en kan los geboekt worden bij Claudia.

Indien Claudia jouw doula is kan ze de Rebozo-technieken desgewenst ook inzetten tijdens je bevalling.

© Wendy Kenin

Sluitingsritueel

Een Rebozo massage is een heerlijke ontspannende massage volgens het Rebozo principe, waarbij met een traditionele doek het hele lichaam zachtjes wordt gemasseerd, gewiegd en ritmisch geschud. Een Rebozo massage tijdens de kraamtijd, 2 of meer weken na de bevalling, bevordert het herstel en geeft een weldadige ondersteuning aan de kraamvrouw. Dit wordt een “sluitende massage” of "sluitingsritueel" genoemd, je lichaam was "open" om het kindje eruit te laten en wordt nu weer "gesloten". Elk deel van je lichaam wordt afzonderlijk behandeld. Voor deze massage is een tweede persoon nodig. Dit kan je partner, vriendin of moeder zijn. Een Rebozo sluitingsritueel duurt ca. 1,5 uur. De massage wordt over de kleren heen gegeven en kan los geboekt worden bij Claudia.

Herinneringsboek

Een bevalling is een uniek proces, dat je hooguit een paar keer in je leven meemaakt. En niets ter wereld is te vergelijken met de eerste aanblik van jullie eigen kindje, vlak na de geboorte. Dat zijn momenten om voor altijd te koesteren, en hoe kan je dat beter doen dan met een waardevol herinneringsboek vol persoonlijke details van die grote dag?

Indien gewenst maakt Claudia voor jullie een uitgebreid en ingebonden boek met een persoonlijk geschreven verhaal van je bevalling. Dit boek bestaat uit een uitgebreid geboorteverslag, inclusief meerdere foto’s en andere aanvullende punten die dit tot een fijn herinneringsboek maken waar je nog vaak in terug zal kijken.

baby-marie-1315764-640x480

GeboorteTENS

Elle TensClaudia beschikt over de GeboorteTENS, een apparaatje dat middels stimulatie van de zenuwbanen zorgt voor een natuurlijke en onschadelijke manier van pijnbestrijding tijdens de weeën en waarover je helemaal zelf de controle kan houden. Mocht je tijdens je bevalling behoefte krijgen aan een extra steuntje in de rug (of buik…) dan kan je kosteloos gebruik maken van de GeboorteTENS. Je hoeft deze dus niet zelf te kopen of huren.

Kijk hier voor meer info over de GeboorteTENS.

Bewaren