Begeleiding na de geboorte

Babymassage
Aanraken, knuffelen en huid-op-huidcontact is heel belangrijk voor baby’s. Dit alles vergroot het gevoel van geborgenheid, versterkt een positief zelfbeeld, bevordert de communicatie en werkt vooral zeer ontspannend. Babymassage is een fijne en laagdrempelige manier voor jou als vader of moeder om contact te maken met je kindje en zo jullie band te versterken. Het is een ontspannen moment samen, waarbij je de volledige aandacht hebt bij de massage. Jouw baby voelt dit en zal echt genieten van deze mooie momenten samen.

Effecten van babymassage

Zorgt voor ontspanning en rust

Versterkte de band tussen ouder en kind

Vermindert darmkrampjes

Stimuleert de groei van de baby

Verbetert de slaap

Vermindert huilen

Stimuleert het immuunsysteem

Je leert de lichaamstaal van je baby kennen

Cursus babymassage

De cursus babymassage wordt privé (1-op-1) gegeven met een baby van 6 weken tot ongeveer 9 maanden (wanneer je kindje veel behoefte krijgt om te bewegen). In jullie eigen vertrouwde omgeving kom ik 3 keer langs om de technieken van babymassage te leren.

Privécursus bij jullie thuis

3 sessies

=

€ 150,- 

Babymassage tijdens de kraamtijd

Huid-op-huidcontact intensiveert de hechting tussen een baby en zijn ouders. Door vanaf de geboorte een baby regelmatig met trage strijkbewegingen te masseren, komt hij in contact met zijn lijfje. Het zorgt voor extra geborgenheid, liefde, een gevoel van veiligheid en positieve aandacht.

Babymassage in de kraamweek is een haptonomische massage voor pasgeboren baby’s tot de leeftijd van ongeveer 6 weken. Haptonomie is een leer die zich bezighoudt met voelen, aanraken en de ontwikkeling van de tastzin. Het helpt de baby te aarden en reduceert stress. Het heeft daarmee een positief effect op de hersenontwikkeling. Ouders ervaren zelf ook een gevoel van rust en ontspanning. Ze leren de lichaamstaal van hun baby kennen en daar met intuïtieve aanraking op te reageren. Dit geeft een gevoel van zelfvertrouwen en bewustzijn.

Privécursus bij jullie thuis

1 sessie tijdens de kraamtijd

=

€ 50,- 

Ervaringen van anderen

“Na de bevalling heb ik bij Claudia babymassage geleerd. Ze kwam een paar keer bij me thuis waar ze op een pop de massagetechnieken uitlegde. Ik kon die vervolgens op mijn dochtertje oefenen, en Claudia gaf vervolgens aanwijzingen. Mijn dochter genoot er van, en het was erg prettig dat Claudia thuis kwam zodat we in een vertrouwde omgeving rustig konden oefenen. Naast de standaardtechnieken was er ook aandacht voor mijn eigen wensen, en kreeg ik tips mee voor technieken tegen krampjes en om mijn dochtertje beter te laten slapen. “

Saskia

“Omdat Mick een voorkeurshouding had heb ik van Claudia naast de gewone massagetechnieken nog extra technieken geleerd. Ook de fysiotherapeut was enthousiast over de snelle verbetering bij Mick!”

Nikki

“Als vader moest ik eerst wel een drempel over, maar ben zo blij dat ik het gedaan heb: heerlijk om thuis die “quality time” momenten met mijn zoontje te hebben. Hij reageert zo heerlijk op mijn babymassage, ik krijg dan een sterk gevoel van verbinding. En daarna slapen we allebei als roosjes…”

Marc

“Babymassage is een unieke wijze om contact met je kindje te hebben! Lichaamstaal is namelijk de enige taal van je kindje.”

Rowena

“Wat was het een aanvulling om ook de cursus babymassage te doen. Zo fijn om je kindje zoveel warmte en geborgenheid te geven als je aan het masseren bent; ik leerde ook goed naar mijn kindje te ‘luisteren’. Niet alleen Suze, maar ook ik kom steeds weer helemaal tot rust als ik aan het masseren ben.”

Marjolein

Claudia Gozeling
info@bewustgeboren.nl
Sassenheim, Zuid Holland
06-34262575

Volg je mij al?

 

Ik werk samen met alle verloskundigen in de regio en ben aangesloten bij: