Begeleiding tijdens de geboorte

Doulabegeleiding

Een geboorte is iets geweldigs om mee te maken. Toch is het heel belangrijk om van tevoren te weten wat je te wachten staat. Zoveel vrouwen zijn overdonderd door alles wat er gebeurde tijdens en na de geboorte van hun kindje. Dat is zo zonde! Door een goede voorbereiding zal je namelijk veel meer vertrouwen hebben in wat er komen gaat. En dat helpt je weer om te kunnen loslaten.

Als doula (geboortecoach) help ik vrouwen en hun partner om bewust en met vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan. Dat ze weten wat er kan gebeuren: wat zijn de fases van de geboorte en wat kun je verwachten? Ik ben een gediplomeerde, persoonlijke en niet-medische zwangerschaps- en geboortecoach. Ik werk naast én samen met de verloskundige en de gynaecoloog. Samen vormen we het team om de geboorte ontspannen, veilig en bijzonder te maken.

Voordelen van doulabegeleiding

Ik help je op jouw eigen, unieke wijze toe te leven naar de geboorte van jullie kindje. Tijdens dit proces voel je je gehoord, begrepen en gesteund.

Ik help je bewuste keuzes te maken tijdens de voorbereiding van jouw bevalling, zodat je vol rust en vertrouwen aan de bevalling kan beginnen.

Het accent ligt op jouw natuurlijke, instinctieve baringskracht en ik help je deze ten volle te benutten. Ik help je dieper te ontspannen.

Ook in bijzondere situaties (baringsangst, alleenstaande moeder, prenatale depressie, draagmoederschap, …) kan ik een positieve bijdrage leveren aan de beleving van de bevalling.

Uit ervaring weet ik dat de begeleiding van een doula leidt tot kortere ontsluitingsfases, minder behoefte aan pijnstilling, minder complicaties en bijbehorende ingrepen. Ook leidt het tot voorspoedigere bevallingen, waar na afloop met een tevredener gevoel op teruggekeken wordt. Dit blijkt ook uit onderzoek.

Bewust Geboren Doulabegeleiding

Hoe werkt een doulabegeleiding?

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek kijken we of we bij elkaar passen, of er een klik is. Ik vind het fijn als we een teamgevoel ervaren; dat we erop vertrouwen dat we het samen gaan doen. In drie vervolggesprekken bij jullie thuis bespreken we wat jullie wensen zijn rondom de geboorte van jullie kindje. Je hebt heel veel keuzes, die ik met je zal bespreken. Ik weet dat dit overweldigend kan zijn. Ik help je daarbij met mijn kennis en ervaring. Samen onderzoeken we hoe en waar je jouw kindje het liefst ter wereld wil brengen. We bespreken de angsten en onzekerheden die je hebt en hoe we daar mee om zullen gaan. Je zult merken dat je door bewuste keuzes met meer rust en vertrouwen de bevalling in zult gaan.

Vanaf de 38e week van jouw zwangerschap houd ik mijn agenda vrij zodat ik naar jullie toe kan komen zodra de bevalling begint en je me nodig hebt. Gedurende de bevalling blijf ik bij jullie, waar die ook plaatsvindt. Ik help jullie om heerlijk in de bubbel te blijven en samen een powergevoel te ervaren. Mijn doel is dat jij in vertrouwen blijft tijdens de verschillende fases van de bevalling. Zodat je weet: wat ik nu ervaar, dat hoort erbij. Ik kan je ondersteunen met ontspannende (voet)massagetechnieken, ademhalingstechnieken, acupressuur en help jullie met het maken van keuzes die passen bij jullie geboortewensen. Ik neem mijn rugzak met ervaring en technieken mee. Op het moment zelf spreekt mijn intuïtie en mijn hart en zal ik op basis van wat ik opmerk en signaleer suggesties doen. Jullie bepalen zelf of het wat voor je is.
Ook gedurende de eerste paar uur na de geboorte blijf ik om ondersteuning te bieden. Tijdens de eerste uren van het leven van jullie kindje zijn er namelijk ook vele dingen die je kunt doen om deze tijd voor jullie allemaal zo fijn en bijzonder mogelijk te maken.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering
Gelukkig zijn er steeds meer zorgverzekeraars die de kosten van een doula (deels) vergoeden. Bij sommige verzekeraars wordt een doula in het aanvullend pakket verzekerd of valt doulabegeleiding onder zwangerschapsbegeleiding. Neem contact op met je zorgverzekeraar om te kijken of je de kosten (deels) vergoed kunt krijgen.

Ervaringen van anderen

Wat heb jij ons enorm geholpen met een mooie start voor Sem! Een feestje op natuurlijke kracht, dat is het echt geworden! En dat in combinatie met een heel fijne kraamweek, waarin je ons wegwijs hebt gemaakt in het ouderschap. We zijn intens gelukkig met onze lieve kleine man!! Dank je wel!

Jaap, Roos & Sem

Wat was het fijn om jou erbij te hebben voor én tijdens de bevalling. Door jouw rust, zachtheid én natuurlijk je tips & tricks konden we op deze manier Relaxed de bevalling doorlopen. Het werd een lange rit, maar met jou en Thijs voelde het als een superteam!  Enorm bedankt hiervoor, kleine Rein doet het supergoed, we sturen je af en toe wel een foto van hem ?

Elles, Thijs en Rein

Hoe kunnen we je ooit bedanken voor deze ontzettend fijne start van het leventje van Rick.

Je kracht is om goed naar ons te luisteren en daar ook naar te handelen.

Lees meer…

Mark, Karin, Noor en Rick

Naarmate de cursus vorderde ontstond steeds meer het idee dat we jou graag als doula wilden hebben. Wat zijn we blij dat we dat ook echt hebben gedaan!

Het feit dat we zo open met je konden praten was heel fijn. Je hebt ons vervolgens een fantastische kraamweek bezorgd. We hebben ontzettend veel van je geleerd. In amper een week tijd gingen wij van prille ouders van Steffie naar een stel dat met steeds meer vertrouwen voor hun kleintje zorgt.

Voor ons was de combinatie van doula en kraamzorg fantastisch. En helemaal op de manier waarop jij dit invult. Toekomstige zwangeren en kraamvrouwen die jij gaat begeleiden mogen in hun handen knijpen met jou!

Lees meer…

Eline, Jan en Steffie

Verrast door de wat vroege komst van ons hele kleine meisje heb jij ons als kersverse ouders van twee kindjes weer fijn op weg geholpen deze week. Goed om te merken dat wij meteen weer vertrouwd met elkaar waren, ook tijdens de doula-afspraken. Dit bood ruimte om alles bespreekbaar te maken; van kraamtranen tot natuurlijke kraamverzorgingstips. Alles om het zo fijn mogelijk te maken voor Nina. Maar ook voor grote zus Steffie en onszelf. Jouw tijd bij ons als gezin zit er weer op. Wij hopen dat je jouw bijzondere werk nog lang met veel passie en plezier zult uitvoeren, en daarbij andere ouders het vertrouwen in het ouderschap geeft.

Wij gaan je missen…….

Marieke, Jim, Steffie en Nina

Claudia Gozeling
info@bewustgeboren.nl
Sassenheim, Zuid Holland
06-34262575

Volg je mij al?

 

Ik werk samen met alle verloskundigen in de regio en ben aangesloten bij: