Over Claudia

Ask me for strength and I will lend not only my hand, but also my heart.

- Unknown author

Wie is Claudia?

Claudia Gozeling is getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ze woont met haar gezin in Sassenheim. Ook op professioneel vlak is ze steeds bezig geweest met kinderen; eerst in de kinderopvang, later als onderwijsondersteuner in het basisonderwijs, en inmiddels sinds geruime tijd als kraamverzorgende, Relaxed Bevallen docente en doula.

Door de combinatie van haar verschillende werkzaamheden kan ze een uniek pakket aanbieden: één vertrouwd gezicht van voorbereiding tot kraamtijd. Uit dit pakket kan jij selecteren wat bij jou past en wat jij nodig hebt om vol vertrouwen te kunnen bevallen.

Claudia vertelt

"Mijn hart, mijn passie, ligt bij zwangerschap en geboorte. Het is zo'n magische tijd in een vrouwenleven.

Tijdens mijn werk als kraamverzorgende hoorde ik echter regelmatig bevallingsverhalen van kraamvrouwen die niet met een positief gevoel terugkeken op hun bevalling. Iedere keer weer werd ik geraakt door zo'n verhaal. Regelmatig dacht ik "Als je iemand met ervaring aan je zijde had gehad die óók jou en je wensen goed kende, dan was het misschien heel anders gelopen.". Zo werd mijn interesse voor het doulaschap gewekt en ik besloot de opleiding te gaan volgen. Later kwam daar ook nog de opleiding tot HypnoBirthing®-docente bij. Nu kan ik vrouwen als cursusleidster én als doula helpen bewuste keuzes te maken rondom hun bevalling; voor mij de ideale aanvulling op mijn werk als kraamverzorgende.

Twee werelden

Ik luister graag naar jouw wensen en eventuele angsten en wil er helemaal voor jullie zijn. Ik ben oprecht geïnteresseerd in jullie verhaal. Ik gun het iedere moeder om met trots, liefde en blijdschap op een prachtige geboorte terug te kunnen kijken, en ik weet hoeveel verschil het kan maken om met HypnoBirthing en/of met een doula te bevallen. Door mijn ervaring als kraamverzorgende heb ik bovendien veel kennis rondom het fysieke bevallingsproces en de zorg voor moeder en kind in huis, en zo kan ik het beste van twee werelden combineren.

Geboortefeestje

Het voorbereiden en begeleiden van een geboorte als doula vind ik het mooiste dat er is. Het wachten op die eerste wee... ik ben zelf ook iedere keer weer een beetje "in verwachting". Een bevalling is een prachtig overgangsritueel, een reden tot vieren! Ik zeg dan ook vaak dat ik samen met jullie een geboortefeestje voorbereid; een dag waarop jullie met volle tevredenheid en met mooie herinneringen terug kunnen kijken. Tijdens de gehele bevalling wijk ik niet van je zijde en ondersteun ik je met alles wat jij nodig hebt.

Magisch uurtje

Het eerste uur na de bevalling vind ik erg belangrijk. Dit magische eerste uurtje staat in het teken van een warm welkom voor je nieuwe kindje, de eerste keer aanleggen als je borstvoeding wilt geven, moeder en baby die elkaar voorzichtig leren kennen. Dit is zo belangrijk voor de hechting en voor een fijne kraamtijd. Ik probeer altijd te zorgen dat dit uurtje zo zuiver en puur mogelijk beleefd kan worden.

Nazorg

De eerste tijd na de geboorte is alles nog nieuw, zelfs bij een volgend kindje in het gezin. Daarom vind ik het ook zo fijn om ook nazorg te kunnen bieden, als doula of als kraamverzorgende, net waar je zelf het meeste behoefte aan hebt. Jij kiest zelf bij welke fase(s) je mijn hulp nodig hebt: van voorbereiding tot nazorg, ik kan er voor je zijn.

Ik wil jou, met mijn kennis en ervaring, maar vooral óók met persoonlijke aandacht, helpen om je kindje op een natuurlijke, warme en liefdevolle manier bewust geboren te laten worden."

Bewaren

Opleidingen en connecties

Doula

 • Doula-opleiding te Utrecht
 • Gecertificeerd door en aangesloten bij de NBvD (Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's)

Hypnobirthing-docente

 • HypnoBirthing Docenten Opleiding aan The Mongan Method HypnoBirthing® Institute
 • Gecertificeerd door en aangesloten bij HypnoBirthing® Nederland

Kraamverzorgende

 • Opleiding Kraamzorg aan het ID College in Alphen a/d Rijn
 • Werkzaam bij Kraamzorg De Waarden

Overig

 • Workshop Babybonding voor professionals (drs. Yolanda C. Wolda)
 • Workshop Rebozo-techniek: zwangerschaps- en geboortemassages en sluitingsritueel m.b.v. traditionele draagdoek (Thea van Tuyl en Mirjam de Keyzer)
 • Workshop Hypnose en bevallen (Barbara Corsetto)
 • Workshop Mindful zwanger (Lilian Wirken)
 • Lezing Baringspijn vanuit neurowetenschappelijk perspectief (Irena Veringa)
 • Scholing door babyconsulente Esther van Bloemen-Bartels: Gezonde groei en ontwikkeling van een baby / Veelvoorkomende ongemakken bij baby's
 • Workshop Conceptie, zwangerschap en geboorte: de reis die ons leven bepaalt (Anna Verwaal)
 • Workshop Ademhaling tijdens de zwangerschap en bevalling voor professionals (Lieke van Leeuwen)