Over mij

 Gedreven door mijn intuïtie en jarenlange ervaring begeleid ik aanstaande ouders tijdens de zwangerschap, tijdens de geboorte en daarna in de kraamtijd. Hen helpen om een prachtige geboorte te ervaren, is mijn grote passie. Ik werk vanuit mijn hart én sta met beide voeten op de grond.

Toen ik zelf nog een kind was wilde ik al graag voor baby’s zorgen. Als meisje van acht jaar gaf ik liever bij de buren de baby de fles (en overwon daarvoor mijn angst voor grote honden), dan dat ik met vriendinnetjes ging spelen. Na de middelbare school ging ik, als vanzelfsprekend, werken in de kinderopvang op de babygroep. Een aantal jaar na geboorte van mijn oudste zoon ging ik in het onderwijs aan de slag als onderwijsassistente bij de kleuters. Zo’n 15 jaar lang hielp ik de kinderen op creatieve wijze met het voorbereidend schrijven. Vanwege bezuinigingen moest ik hier mee stoppen, maar dit bleek de deur te openen naar mijn droom: met pasgeboren baby’s werken. Dus ik startte in 2012 de opleiding kraamverzorgende.

Na twee jaar kwam ik bij een gezin thuis waarbij een doula aanwezig was geweest tijdens de geboorte. De jonge ouders waren erg positief over de fijne voorbereiding en het was een prachtige geboorte geweest met fijne continue ondersteuning. Toen viel voor mij alles op z’n plek. Zó vaak hoorde ik, met pijn in mijn hart, tijdens de kraamweek van vrouwen:

Ik ben heel blij met mijn kindje maar ik heb me heel alleen gevoeld tijdens de bevalling”.

Ik ben zo overvallen door de intensiteit, wat er allemaal gebeurde, ik had het achteraf zo graag anders willen doen.”

“Ik wist niet dat er ook andere mogelijkheden waren, dat ik hier iets in te zeggen had.” 

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 vrouwen een negatieve bevalervaring ervaart. Als doula zou ik echt iets kunnen betekenen om dit soort gevoelens bij vrouwen te voorkomen. Het bleek precies te zijn wat ik al die tijd nog miste dus datzelfde weekend schreef ik me in voor de opleiding.

Bewust Geboren - Claudia Gozeling

“Ik wil jou helpen zodat jij je kindje bewust en vol vertrouwen op een natuurlijke en liefdevolle manier geboren laat worden.”

Daarbij schoolde ik mij ook als HypnoBirthing-docente. Dit gaf mij de tools om vrouwen en hun partners te begeleiden zodat zij vol vertrouwen de geboorte tegemoet konden gaan. Net zoals ook de doulabegeleiding mij de mogelijkheid biedt om al tijdens de zwangerschap aanstaande ouders te helpen met een goede voorbereiding op de geboorte. Hiermee kan ik een totaalpakket aanbieden: een fijne cursus als voorbereiding op de geboorte, hen vervolgens bijstaan bij de geboorte als doula én nadien helpen om een liefdevolle band met hun pasgeboren baby op te bouwen door middel van babymassage.

Ik heb al vele prachtige bevallingen meegemaakt. Angstige vrouwen herwonnen hun zelfvertrouwen. Ik heb gezien dat velen vanuit rust en vertrouwen de natuur zijn gang durfden te laten gaan. Krachtige vrouwen die zelf de regie hielden. Partners voelden zich beter voorbereid en hebben echt iets voor hun vrouw kunnen betekenen. Allemaal omdat zij wisten wat er kon gebeuren en ze niet overdonderd waren.

Het is mijn doel dat jij na de geboorte kan zeggen: “Het is goed zoals het gegaan is.” Ook al is het anders gelopen dan je van tevoren dacht. Wat ik doe is rust en vertrouwen geven, jou bekrachtigen. Samen met de aanstaande ouders een goede voorbereiding doen. Dan voelt het als teamwork.

 

Dit ben ik

moeder van 3 kinderen

met mijn man woon ik in Sassenheim

rustig, positief en warm

empatisch en liefdevol

voor een geboorte mag je mij altijd wakker bellen

meer dan 10 jaar ervaring als kraamverzorgende

ik luister (graag) naar mijn intuïtie

sport graag: boksen, bodycombat, kickfun, Xcore etc.

je ziet mij, trots en gelukkig, een traantje wegpinken na een geboorte

ik kan heerlijk verdwijnen in een Netflixserie

“Ik gun het iedere moeder om met trots, liefde en blijdschap op een prachtige geboorte terug te kunnen kijken, en ik weet hoeveel verschil het kan maken om met Hypnobirthing en/of met een doula te bevallen.”

Bewust Geboren - Claudia Gozeling

Claudia Gozeling
info@bewustgeboren.nl
Sassenheim, Zuid Holland
06-34262575

Volg je mij al?

 

Ik werk samen met alle verloskundigen in de regio en ben aangesloten bij: